بهائیت در مصر

0 486

بی بی سی :

15:56 گرینویچ – شنبه 16 دسامبر 2006 – 25 آذر 1385

 

به رسمیت شناختن بهائیان در مصر رد شد

دیوان عالی اداری مصر، به رسمیت شناختن بهائیان به عنوان اقلیت مذهبی رسمی در این کشور را رد کرد.

 

بهائیان این کشور از این دیوان خواسته بودند با صدور حکمی دولت را ملزم سازد که در شناسنامه پیروان کیش بهائی، مذهب آنان درج شود اما پس از حدود نه ماه، کشاکش حقوقی، سرانجام دیوان عدالت اداری مصر رأی داد که قانون اساسی مصر تنها مسیحیان و یهودیان را به عنوان اقلیت مذهبی به رسمیت می شناسد و بدین ترتیب خواسته بهائیان رد شد.

 

در رأی دیوان عالی اداری مصر آمده که کیش بهائیت مذهبی آسمانی نیست و مسلمانانی که پیرو این آیین شده اند مرتد به شمار می روند چراکه اصول بهائیت با اساس دین اسلام و دیگر ادیان آسمانی تناقض دارد.

 

دیوان عالی اداری مصر همچنین در حکم خود بهائیان را مرتبط با قوای استعماری در گذشته و حال توصیف کرده و آورده که هدف اصلی جنبش بهائی برپایی حکومتی جهانی است و پیروان این کیش، مسلک خود را با کلامی شیرین تبلیغ می کنند.

 

در شناسنامه مردم مصر، بخشی وجود دارد که در آن نوشته شده که دارنده شناسنامه پیرو یکی از ادیان اسلام، مسیحیت یا یهود است اما در مورد بهائیان که جمعیتشان در مصر تا حدود دوهزار نفر برآورد می شود، در این بخش از شناسنامه تنها خطی تیره کشیده می شود.

 

جدل بر سر درج مذهب بهائیت در شناسنامه پیروان آن در مصر در ماه آوریل گذشته آغاز شد که دادگاهی در شهر اسکندریه مصر به نفع خانواده ای بهائی رأی داد که خواهان ذکر مذهبشان در شناسنامه و گذرنامه خود بودند.

 

این رأی مخالفت گسترده ای برانگیخت و وزارت کشور مصر بلافاصله به آن اعتراض کرد که در نتیجه، رأی دادگاه اسکندریه در مرحله تجدیدنظر نقض شد و سرانجام صدور رأی نهائی به دیوان عالی اداری واگذار گردید که این دادگاه نیز رأی دادگاه اسکندریه را باطل کرد.

 

شیخ اعظم دانشگاه الازهر که مرجع مذهبی مصر و بخش عمده ای از جهان اسلام به شمار می رود نیز کیش بهائیت را فرقه ای منحرف و کفرآمیز اعلام کرده است.

جمال عبدالناصر رهبر مصر در دهه شصت میلادی بر اساس فتوای شیخ الازهر، مذهب بهائیت را غیرقانونی اعلام کرد و این قانون هنوز در مصر پابرجاست.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − 9 =