بیت العدل ،فاقد ولی امر

0 715

معضل غیر قابل حل تشکیلات بهائیت ناشی از عدم حضور رهبر معصوم و منصوب از زمانیکه شوقی افندی در سال ۱۳۳۶ فوت نمود تا سال ۱۳۴۲ یعنی بمدت شش سال تشکیلات بهائیت بدون رهبری و بدون وجود بیت العدل در حال سردر گمی و سرگردانی بسر می برد . معلوم نیست در این مدت شش سال تکلیف اجرای احکام بهائیان و پرداخت حقوق الله و پاسخگویی به سوالات شرعی ودینی بهائیان چگونه انجام می شده است. شکی نیست که این دوره شش ساله دوره جدال پنهان میان ایادیان امرالله بر سر تصاحب کرسی رهبری بهائیت بوده و جناحهای انگلیسی و امریکایی و ایرانی حاضردر میان ایادی امر هر یک در صدد بدست گرفتن این تشکیلات بوده اند. اصولاُ دعوای میسن ریمی با همسر امریکایی شوقی (روحیه ماکسول) و نهایتاً کنارگذاشتن میسن ریمی و تشکیل عجولانه بیت العدل در سال ۱۳۴۲ در شهر لندن ناشی ازهمین امر بوده است .

در این میان عوامل بانفوذ بهائی که در زوایای حکومت محمد رضا شاه پهلوی حضور داشتند کمک اسرائیلیها وبا سوءاستفاده از امکانات هواپیمائی ایران ایر و از بیت المال مسلمین در حدود پانصد بهائی را از ایران به لندن اعزام نمودند. از جمله اعتراضات و فریادهای امام خمینی(ره) در سال ۱۳۴۲ به حکومت شاه همین سوءاستفاده از بیت المال و امکانات مملکت شیعه برای اعزام بهائیان به لندن بوده است (مراجعه به جلد دوم صحیفه نور حاوی بیانات امام خمینی در سال ۱۳۴۲ توصیه می شود )بهرحال اولین بیت العدل با هر ترفندی بود تشکیل شد ولی بدست امریکائیان افتاد بطوریکه اکثریت اعضای ان امریکایی شدند. جارلز میسن ریمی رئیس هیاُت ایادیان امر منصوب شوقی افندی و منشی و یاور او که به این جریانات اعتراض داشت راه خود را جدا نمود و گروه جدیدی تحت عنوان ریمی ها یا بهائیان ارتودوکس (بهائیان واقعی)را رهبری نمود و عده ای را بدور خود گرد اورد.مهمترین اعتراض انان عدم حضور ولی امر منصوب شوقی افندی بر بیت العدل نامشروع بوده است و هر گونه احکام و دستورات صادره از این تشکیلات را لازم الاتباع ومشروع نمی دانند.میسن ریمی در سال ۱۹۷۴م. فوت نمود و جانشین خود را یک نفر بنام جوئل برای مارنجلا (joel bray marengella) بعنوان( The Third Guardian ) سومین ولی امر تعیین نمود. 

 

سومین ولی امر و رهبر فعلی بهائیان ارتودوکس(حقیقی )کیست؟ 

جوئل مارنجلا در زمان میسن ریمی رئیس محفل ملی بهائیان فرانسه بود وبه اتفاق ۵ نفر از اعضای این محفل در سال ۱۹۶۵م. به میسن ریمی ابراز وفاداری نمودند. بهمین علت توسط بیت العدل مستقر در حیفا طرد و از جامعه بهائیت اخراج گردیدند و سلام وکلام بهائیان با انان حرام اعلام گردید و به ناقضین عهدCovenant Breaker معروف ملقب گردیدند.مارنجلا هم اکنون در استرالیا زندگی میکند و طرفداران وی دارای ۸۰ جامعه بهائی در شهر های مختلف امریکا تحت عنوان The Bahai Council Of United States فعالیت می نمایند و مرکز آنان در شهر نیو مکزیکو و دارای سایت رسمی www.rt66.com/obfusa/council.html می باشند. 

مارنجلا در نخستین روز بعد از انتصاب بیانیه مفصلی خطاب به بهائیان عالم صادر نمود و در آن بر غیر مشروع و غیر واقعی بودن بیت العدل مستقر در حیفا با استناد به منابع و آثار بهائی استدلال نمود و خود را رهبر واقعی و ولی امر سوم بهائیت معرفی کرد… 

 

دیگر مدعیان رهبری بهائیت بعد از مرگ شوقی در میان غربیها: 

علاوه بر میسن ریمی تعداد دیگری از ایادیان امر و سرکردگان بهائی نیز خود را ولی امر نامیده و انشعاباتی به شرح زیر در بهائیت بوجود اوردند: 

۱-دونالد هاروی متوفی به سال ۱۹۹۱ م. بعد از وی ۲ نفر از طرفدارانش به نامهای ژاکوبس. ا .سوقومیان و برنت رید خود را ولی امر چهارم نامیده اند. 

۲- رکس کینگ متوفی به سال ۱۹۷۷م. وی در ایالت لاس وگاس امریکا جامعه تربیت بهائی را بوجود آورد. 

۳-للاند جنسن متوفی به سال ۱۹۹۶م. وی درایالت مونتانا تشکیلاتی تحت عنوان بهائیان وفادار به میثاق امری تاسیس نمود.

 

در این تشکیلات بایستی در آینده نیز شاهد اینگونه انشعابات بود . در جهان شرق یک بهائی ایرانی الاصل به نام جمشید معانی(ملقب به سماء الله) که مقیم اندونزی بود با تکرار استدلالهای میسن ریمی خود را ولی امر بهائی معرفی نمود و بهائیانی از کشورهای اندونزی پاکستان ایران وامریکا را تحت عنوان “سمائی” طرفدار خود نموده است. (آدرس وبلاگ:http://www.sarabbahai.blogfa.com )

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + ده =