در اسرائیل چه خبر است؟
-
جناب سردبير
من نو شته ام "من نوعي " اين يك نوع تمثيل است كه يه كار برده ام براي اينكه به كسي توهين نكرده باشم اگر شما در مطالب بقيه ي كاربران هم بنگري از اين گونه موارد زياد به چشم مي خورد مثلا جناب جويا گفته است :
" حقیر از شما تقاضا می کنم "
حال درست است كه من او را در كامن هايم حقير خطاب كنم؟
با انصاف باشيد.
من نو شته ام "من نوعي " اين يك نوع تمثيل است كه يه كار برده ام براي اينكه به كسي توهين نكرده باشم اگر شما در مطالب بقيه ي كاربران هم بنگري از اين گونه موارد زياد به چشم مي خورد مثلا جناب جويا گفته است :
" حقیر از شما تقاضا می کنم "
حال درست است كه من او را در كامن هايم حقير خطاب كنم؟
با انصاف باشيد.
-
- فعّال
باز هم دارید به جای ورود به ماهیت بحث های علمی در این تاپیک (که بحث "در اسرائیل چه خبر است" می باشد) به حاشیه می پردازید.
بالاخره این" من نوعی " که شما به عنوان تمثیل گفته اید مصداق خارجی دارد یا نه؟!
اگر وجود خارجی ندارد چرا اصلا مطرح کرده اید!
اگر وجود خارجی دارد شما به او توهین کرده اید حال هر کسی باشد انسان است .شما چرا عقل او را ناقص می دانید؟!
می بینید که ملتزم به حرف های خودتان نیستید و با کمال بی انصافی کسانی را دارای عقل ناقص معرفی می کنید بعد دیگران را به انصاف دعوت می نمائید!
امید وارم تعارف را کم کنید و به بهائیان و مناسبات آنها دراسرائیل در این تاپیک بپردازید.
چون ما تجربه داریم که کسانی برای انحراف در بحث ها ، در تاپیک های دیگرحرف های غیر مرتبط مطرح می کردند که به لحاظ مسئولیت خود نسبت به کاربران می بایست بحث ها را به مسیر اصلی خود هدایت نمایم و اینجا هم بایدچنین کنم...
بالاخره این" من نوعی " که شما به عنوان تمثیل گفته اید مصداق خارجی دارد یا نه؟!
اگر وجود خارجی ندارد چرا اصلا مطرح کرده اید!
اگر وجود خارجی دارد شما به او توهین کرده اید حال هر کسی باشد انسان است .شما چرا عقل او را ناقص می دانید؟!
می بینید که ملتزم به حرف های خودتان نیستید و با کمال بی انصافی کسانی را دارای عقل ناقص معرفی می کنید بعد دیگران را به انصاف دعوت می نمائید!
امید وارم تعارف را کم کنید و به بهائیان و مناسبات آنها دراسرائیل در این تاپیک بپردازید.
چون ما تجربه داریم که کسانی برای انحراف در بحث ها ، در تاپیک های دیگرحرف های غیر مرتبط مطرح می کردند که به لحاظ مسئولیت خود نسبت به کاربران می بایست بحث ها را به مسیر اصلی خود هدایت نمایم و اینجا هم بایدچنین کنم...
-
بنده وقتی به عنوان این تاپیک جدید رسیدم بسیار علاقمند شدم که مطالب ارسالی را مطالعه نمایم چون در مورد روابط بهائیت واسرائیل مطالعاتی دارم ولی متاسفانه شیوه بعضی دوستان مسلمان و دیگر هموطنان بهائی اینستکه بجای گفتگو بر محور عنوان بحث به مباحث انحرافی و خارج از موضوع میپردازند و ظاهرا سردبیر محترم هم مایل نیست در اینگونه موارد تذکر بدهد و لی لازم است ایشان در هدایت مسیر مباحث دخات نمایند وگرنه مراجعین دلسرد شده و از پیگیری مطالب خو داری میکنند .
مثلا همین مبحث جدید بجای بحث در مورد اسرائیل و بهائیت وارد مبحث تطابق دین با علم و عقل شده که قبلا در این مورد به اندازه کافی مباحثه صورت گرفته است ویا در مورد حکمت و فلسفه دین گفتگو میشود که با تاپیک اصلا همخوانی ندارد .
بنده پیشنهاد میکنم در این تاپیک در مورد وضعیت حضور و رفت وآمد بهائیان به اسرائیل و روابط بهائیت و اسرائیل گفتگو شود .
مثلا همین مبحث جدید بجای بحث در مورد اسرائیل و بهائیت وارد مبحث تطابق دین با علم و عقل شده که قبلا در این مورد به اندازه کافی مباحثه صورت گرفته است ویا در مورد حکمت و فلسفه دین گفتگو میشود که با تاپیک اصلا همخوانی ندارد .
بنده پیشنهاد میکنم در این تاپیک در مورد وضعیت حضور و رفت وآمد بهائیان به اسرائیل و روابط بهائیت و اسرائیل گفتگو شود .
-
- فعّال
گمانه زنی
به نظر می رسد وقتی دسترسی به پاسخ قطعی و جواب اصلی میسر نباشد و
دوستان بهایی نیز فاقد جواب باشند یا مصلحت را در عدم پاسخ دیده باشند محققان
به روش علمی ،به گمانه زنی بپردازند و سپس به بررسی گمانه ها و فرضیات بپردازند
و آنگاه بین انواع گمانه ها ،آن را که به صواب محتمل تر است به عنوان پاسخ محتمل
الصدق معرفی نمایند.
چنانچه فرهاد عزیز و دوستان پژوهشگر این اقتراح را بپسندند بنده برای شروع بحث
در موضوع سوالات مطرح شده، این گمانه ها را طرح می نمایم:
الف: چرا تبلیغ بهائیت در اسرائیل ممنوع است؟
1-زیرا حاکمان اسرائیل ،بهائیت را یک فرقه باطل می دانند که نباید در اسرائیل
نضج یابد.
2-زیرا حاکمان اسرائیل بهائیت را مثل خود می دانند و لزومی ندارد دوقلو ها به
حریم یکدیگر وارد شوند.
3-زیرا از بهائیت به عنوان فکر برتر هراس دارند و از نضج آن می ترسند و حاکمیت
خود را از تبلیغ آنها در خطر می بینند لذا اجازه تبلیغ نمی دهند.
4-زیرا آن را یک حزب با پوشش دین می دانندو گرفتارشدن و فریب خوردن مردم
خود، در دام این حزب را اجازه نمی دهند .
5-زیرااز تنفر مردم ایران و دیگر مسلمان ها نسبت به صهیونیست ها مطلعند و
نمی خواهند با بهایی شدن اسرائیلی ها یک ضد تبلیغ برای مسلمین فراهم شود.
6-زیرااسرائیلی ها اصولا با هر گرایش دینی غیر از صهیونیزم مخالفند لذا بهائیت
را هم بر نمی تابند.
7- زیرایک توافقنامه همکاری در عدم تبلیغ یکدیگراز قبل بین رهبران اسرائیل و
تشکیلات بهایی امضا شده و نمی خواهند آن را فعلا بشکنند.
8-زیرا اسرائیلی ها اگر بهایی شوند دیگر حقوق مالی خودشان را به بهائیت(و نه
به اسرائیل )می دهند و اسرائیل این خسران اقتصادی را بر نمی تابد.
9- زیرا در صورت تبلیغ بهائیت ،مردم اسرائیل بطلان بهائیت را می فهمند آنوقت به
دولت خود برای حمایت های فراوان از بهائیت مثل عدم اخذ مالیات از آنهادر اسرائیل
اعتراض می کنند و بر دولت فشار می آورند.
10-زیرا بهائیت حق است و اسرائیل باطل است و با تبلیغ بهائیت ،باطل بودن اسرائیل
مشخص می شود و این به ضرر آنهاست لذا اجازه تبلیغ به بهائیت نمی دهند.
11- زیرا می دانند تبلیغ بهائیت اثری ندارد و آنها را از انجام کار بدون نتیجه باز داشته اند.
12-...
ب : چرا سکونت در اسرائیل ممنوع است و موجب طرد می شود؟
1-زیرا با همجواری با مقر فرماندهی بهائیت ،انواع فساد های تشکیلات بتدریج برای
آنهامعلوم می شودو از بهائیت زده می شوند.
2-زیرا ممکن است توسط بهائیان جاسوسی انجام شود و اسرائیل آن را بر نمی تابد.
3-زیرا بهائیان رقیب اسرائیلند که توسط آمریکا حمایت می شوند و اسرائیل هوو را نمی
تواندتحمل کند.
4- زیرا خود تشکیلات از جذب بهائیان به سوی اسرائیل در هراس است و ماندن در آنجا
خطر جذب آنها را تقویت می کندو از تشکیلات بریده می شوند.
5-زیرا هجوم بهائیان به اسرائیل برای اقامت ،موازنه جمعیتی را به هم می زند و اسرائیل
این را نمی خواهد و از این موضوع می ترسد.
6-زیرا بهائیان نبایست متوجه روابط مستحکم حاکمیت اسرائیل با تشکیلات بهایی شوند
و اقامت آنها این خطر را دارد که متوجه این روابط می شوند.
7-زیرا اسرائیل بهائیان را غده سرطانی می داند و این غده را در بدن خود تحمل نمی کند
و ترجیح می دهد در خارج بدن خود باشد.
8-زیرا بیت العدل خود را دارای مقام عصمت می داند ووقتی بهائیان آنان را از نزدیک ببینند
و با آنها محشور باشند دستشان رو شده عصمتشان ملکوک می شود.
9-زیرا بهائیت اسرائیل را فتح کرده اکنون نوبت دیگر سرزمین هاست که مثل اسرائیل
فتح شود لذا اقامت آنجا جایز نیست.
10-زیرا بهائیان هر جا باشند شهروند های ناراحتی هستند و برای حاکمیت ایجاد اشکال
می کنند و این موجب سر شکستگی تشکیلات می شود لذا اجازه نمی دهد.
11-زیرا بهائیان برخلاف اسرائیلی ها شهر وند های خوبی هستند و موجب سر افکندگی
شهروند های اسرائیلی می شوندو دولت این را نمی خواهد.
12-زیرا بهائیان جهان وطنی هستند و مفهوم ملیت برای آنها مفهوم ندارد و هیچ علقه ای
به وطن پیدا نمی کنندلذا اقامت آنها مضر است.
13-...
ج : چرا ورود به اسرائیل فقط با اجازه بیت العدل و فقط 9 روز؟
1-زیرا 9 عدد مقدس است و نباید از آن تخطی شود.
2-زیرا بیت العدل بهائیان را در این 9 روز کاملا کنترل می کند و کانالیزه می نماید تا مطالب
مضره را نفهمندو همه چیز را مطابق خواست آنها ببینند.
3-زیرا بهائیانی که از غیر مسیر بیت العدل آمدند چیز هایی را فهمیدند که از بیت العدل
زده شده و ریمی یا غیر بیت العدلی شدند یا از بهائیت بر گشتند.
4-زیرا این سفر هاعایدات خوبی برای بیت العدل دارد و از این عایدات نباید گذشت.
5-زیرا ماندن بیش از 9روز قابل کنترل نیست وسر نخ از دست بیت العدل در می رود.
6- زیرا اگر بیشتر بمانند پول اضافه در اسرائیل خرج می کنند و بهائیت تقویت بنیه
اقتصادی اسرائیل را بر نمی تابد.
7-زیرا بیش از 9 روز و از غیر طریق بیت العدل اسرار اسرائیل را متوجه می شوند و
جاسوسی می کنند و اسرائیل این را اجازه نمی دهد.
8-زیرا زیارت چند قبر بیش از این وقت نمی خواهد و بهائیان زده می شوند باید زودتر
بر گردند تا از بهائیت سرد نشوند.
9-زیراباید نوبت به دیگران هم برسد و محدویت خوب است وبیت العدل هم بهترین مدیر
این سفر زیارتی است.
10-زیرا اسامی زائران از طریق بیت العدل به موساد داده می شود تا با هماهنگی آنها از
وجود این زائران برای جاسوسی در اقصی نقاط جهان استفاده شود.
11-...
دوستان دیگر هم به این بحث بپیوندند تا بحث ها علمی تر شود.
به نظر می رسد وقتی دسترسی به پاسخ قطعی و جواب اصلی میسر نباشد و
دوستان بهایی نیز فاقد جواب باشند یا مصلحت را در عدم پاسخ دیده باشند محققان
به روش علمی ،به گمانه زنی بپردازند و سپس به بررسی گمانه ها و فرضیات بپردازند
و آنگاه بین انواع گمانه ها ،آن را که به صواب محتمل تر است به عنوان پاسخ محتمل
الصدق معرفی نمایند.
چنانچه فرهاد عزیز و دوستان پژوهشگر این اقتراح را بپسندند بنده برای شروع بحث
در موضوع سوالات مطرح شده، این گمانه ها را طرح می نمایم:
الف: چرا تبلیغ بهائیت در اسرائیل ممنوع است؟
1-زیرا حاکمان اسرائیل ،بهائیت را یک فرقه باطل می دانند که نباید در اسرائیل
نضج یابد.
2-زیرا حاکمان اسرائیل بهائیت را مثل خود می دانند و لزومی ندارد دوقلو ها به
حریم یکدیگر وارد شوند.
3-زیرا از بهائیت به عنوان فکر برتر هراس دارند و از نضج آن می ترسند و حاکمیت
خود را از تبلیغ آنها در خطر می بینند لذا اجازه تبلیغ نمی دهند.
4-زیرا آن را یک حزب با پوشش دین می دانندو گرفتارشدن و فریب خوردن مردم
خود، در دام این حزب را اجازه نمی دهند .
5-زیرااز تنفر مردم ایران و دیگر مسلمان ها نسبت به صهیونیست ها مطلعند و
نمی خواهند با بهایی شدن اسرائیلی ها یک ضد تبلیغ برای مسلمین فراهم شود.
6-زیرااسرائیلی ها اصولا با هر گرایش دینی غیر از صهیونیزم مخالفند لذا بهائیت
را هم بر نمی تابند.
7- زیرایک توافقنامه همکاری در عدم تبلیغ یکدیگراز قبل بین رهبران اسرائیل و
تشکیلات بهایی امضا شده و نمی خواهند آن را فعلا بشکنند.
8-زیرا اسرائیلی ها اگر بهایی شوند دیگر حقوق مالی خودشان را به بهائیت(و نه
به اسرائیل )می دهند و اسرائیل این خسران اقتصادی را بر نمی تابد.
9- زیرا در صورت تبلیغ بهائیت ،مردم اسرائیل بطلان بهائیت را می فهمند آنوقت به
دولت خود برای حمایت های فراوان از بهائیت مثل عدم اخذ مالیات از آنهادر اسرائیل
اعتراض می کنند و بر دولت فشار می آورند.
10-زیرا بهائیت حق است و اسرائیل باطل است و با تبلیغ بهائیت ،باطل بودن اسرائیل
مشخص می شود و این به ضرر آنهاست لذا اجازه تبلیغ به بهائیت نمی دهند.
11- زیرا می دانند تبلیغ بهائیت اثری ندارد و آنها را از انجام کار بدون نتیجه باز داشته اند.
12-...
ب : چرا سکونت در اسرائیل ممنوع است و موجب طرد می شود؟
1-زیرا با همجواری با مقر فرماندهی بهائیت ،انواع فساد های تشکیلات بتدریج برای
آنهامعلوم می شودو از بهائیت زده می شوند.
2-زیرا ممکن است توسط بهائیان جاسوسی انجام شود و اسرائیل آن را بر نمی تابد.
3-زیرا بهائیان رقیب اسرائیلند که توسط آمریکا حمایت می شوند و اسرائیل هوو را نمی
تواندتحمل کند.
4- زیرا خود تشکیلات از جذب بهائیان به سوی اسرائیل در هراس است و ماندن در آنجا
خطر جذب آنها را تقویت می کندو از تشکیلات بریده می شوند.
5-زیرا هجوم بهائیان به اسرائیل برای اقامت ،موازنه جمعیتی را به هم می زند و اسرائیل
این را نمی خواهد و از این موضوع می ترسد.
6-زیرا بهائیان نبایست متوجه روابط مستحکم حاکمیت اسرائیل با تشکیلات بهایی شوند
و اقامت آنها این خطر را دارد که متوجه این روابط می شوند.
7-زیرا اسرائیل بهائیان را غده سرطانی می داند و این غده را در بدن خود تحمل نمی کند
و ترجیح می دهد در خارج بدن خود باشد.
8-زیرا بیت العدل خود را دارای مقام عصمت می داند ووقتی بهائیان آنان را از نزدیک ببینند
و با آنها محشور باشند دستشان رو شده عصمتشان ملکوک می شود.
9-زیرا بهائیت اسرائیل را فتح کرده اکنون نوبت دیگر سرزمین هاست که مثل اسرائیل
فتح شود لذا اقامت آنجا جایز نیست.
10-زیرا بهائیان هر جا باشند شهروند های ناراحتی هستند و برای حاکمیت ایجاد اشکال
می کنند و این موجب سر شکستگی تشکیلات می شود لذا اجازه نمی دهد.
11-زیرا بهائیان برخلاف اسرائیلی ها شهر وند های خوبی هستند و موجب سر افکندگی
شهروند های اسرائیلی می شوندو دولت این را نمی خواهد.
12-زیرا بهائیان جهان وطنی هستند و مفهوم ملیت برای آنها مفهوم ندارد و هیچ علقه ای
به وطن پیدا نمی کنندلذا اقامت آنها مضر است.
13-...
ج : چرا ورود به اسرائیل فقط با اجازه بیت العدل و فقط 9 روز؟
1-زیرا 9 عدد مقدس است و نباید از آن تخطی شود.
2-زیرا بیت العدل بهائیان را در این 9 روز کاملا کنترل می کند و کانالیزه می نماید تا مطالب
مضره را نفهمندو همه چیز را مطابق خواست آنها ببینند.
3-زیرا بهائیانی که از غیر مسیر بیت العدل آمدند چیز هایی را فهمیدند که از بیت العدل
زده شده و ریمی یا غیر بیت العدلی شدند یا از بهائیت بر گشتند.
4-زیرا این سفر هاعایدات خوبی برای بیت العدل دارد و از این عایدات نباید گذشت.
5-زیرا ماندن بیش از 9روز قابل کنترل نیست وسر نخ از دست بیت العدل در می رود.
6- زیرا اگر بیشتر بمانند پول اضافه در اسرائیل خرج می کنند و بهائیت تقویت بنیه
اقتصادی اسرائیل را بر نمی تابد.
7-زیرا بیش از 9 روز و از غیر طریق بیت العدل اسرار اسرائیل را متوجه می شوند و
جاسوسی می کنند و اسرائیل این را اجازه نمی دهد.
8-زیرا زیارت چند قبر بیش از این وقت نمی خواهد و بهائیان زده می شوند باید زودتر
بر گردند تا از بهائیت سرد نشوند.
9-زیراباید نوبت به دیگران هم برسد و محدویت خوب است وبیت العدل هم بهترین مدیر
این سفر زیارتی است.
10-زیرا اسامی زائران از طریق بیت العدل به موساد داده می شود تا با هماهنگی آنها از
وجود این زائران برای جاسوسی در اقصی نقاط جهان استفاده شود.
11-...
دوستان دیگر هم به این بحث بپیوندند تا بحث ها علمی تر شود.
-
-
- فعّال
پاسخ خانم متین را از سایت مورد نظر او پیدا کردم وعینا می آورم:
"به نظر من دليل اين ممانعت ( به فرض وجود ) بايد اين باشد كه اسرائيل ، سرزمين مقدسي است كه نبايد در آن گناه يا خطايي انجام شود و چون حضرت بهاء الله ، مي دانسته اند كه برخي نمي توانند اين كار را انجام دهند ، براي جلوگيري از وقوع گناه در آن سرزمين ، اين دستور را داده اند و اين در نهايت به نفع بهاييان است . چرا كه از عقاب خداوند بر گناه در سرزمين مقدس ، مصون مي مانند ." !!
لزومی ندارد من به ایشان پاسخ دهم زیرا یکی از بهائیان به نام star پاسخ او را همانجا داده است:
"از شما به خاطر شرکت در بحث تشکر می کنم ولی باید خدمتتان عرض کنم که به نظر من اصلا توجیه مناسبی را ارائه نداده اید و حتی باید بگویم شما با این پاسخی که فرمودید به احبا به نوعی توهین کرده اید با این دلیل که شما گفته ای این شائبه بوجود می آید که احبای عزیز دائم در حال عصیان و گناه می باشند و حتی در این سرزمین مقدس هم نمی توانند جلوی خود را بگیرند!! مگر آنها چه گناهی را ممکن است در آنجا مرتکب شوند که باعث هتک حرمت آنجا بشود. یعنی حضرت بهااله خودشان تا این اندازه از اجرای احکام و تعالیم امر مبارک نا امید بودند که چنین حکمی را صادر کردند؟
ضمنا در این حکم ظاهرا صحبت از تمامی کشور اسرائیل است.
بنده هرچه منتظر شدم عزیزان دیگر اعلام نظر کنند چنین نشد لذا از اینکه جسارت کردم پوزش می طلبم و از جناب اسپرینگ خواهش می کنم سریعتر جواب را بفرمایند.
ضمنا از تمامی احبا عاجزانه تقاضا می کنم اگر مطلبی را از جانب امر مبارک مطرح می کنند به جوانب آن با دقت بیاندیشند تا مفسده ای ایجاد نشود"
متین هم از این پاسخ منطقی محکوم شده به اشتباه خود اعتراف می کند:
"...نقد شما را قبول دارم و قاعده ی انصاف آن است که انسان اشتباهات خود را بپذیرد ..."
اما از این اشتباه درس نگرفته باز اشتباه دیگری را مرتکب شده و آن فحاشی به بنده
در آن سایت بهائی است به خاطر کامنت "گمانه ها" که در این تاپیک نگاشتم.عبارات او را در پاسخ یک بحث علمی ببینید و خود قضاوت نمائید:
"...گمانه زنی خالی از ارزش علمی است . ممکن است خیلی ها خیلی چیزها را گمان کنند یا خیال کنند . صرف خیالات آن ها ، چیزی اثبات نمی شود . مثلا ممکن است من خیال کنم خانم یاس خیلی خوشگل هستند اما با خیال و گمانه زنی من ، که چیزی اثبات نمی شود . از قضا ایشان خیلی هم بد ترکیب و زشت است .
در همین مثال واقعی مشاهده می کنید که اگر من در توصیف چشم و لب و مو و ابروی ایشان مطالبی را هم به هم ببافم بازهم دلیل زیبایی ایشان نیست . بلکه واقعیت چهره ی ایشان همان چیزی است که عرض کردم..."
پاسخ اهانت ایشان را نمی دهم و بانوان بهایی را هم متهم نمی کنم که وقتی مطلب کم می آورند گیس طرف مقابل را کشیده و او را زشت و بد ترکیب خطاب می کنند. اما در مورد گمانه زنی برایشان توضیح می دهم که وقتی از سوی دوستان بهایی هیچ پاسخی به سوالات مربوط به اسرائیل داده نشد ناگزیر از گمانه زنی شدیم و اگر نمی دانید بدانید گمانه زنی و فرضیه سازی یکی از پیشرفته ترین اصول علمی است که دانش بشری مرهون آن است.دانشمندان وقتی پاسخ قطعی سوالات خودرا نمی یابند از طریق ارائه فرضیه ها و سپس آزمون و خطای آنها راهی بسوی حقیقت پیدا می کنندو بسیاری از اکتشافات و اختراعات از همین روش بوده است. بنده هم همین روش را پیش گرفتم تا شاید در خاموشی بهائیان از پاسخ راهی به جواب مقنع پیدا کنیم.
او در پایان استیصال و درماندگی خود را از پاسخ با نثار یکی دو ناسزای دیگر به بنده چاره جوئی نموده و از اسپرینگ و همه بهائیان عالم برای پاسخ به این سوالات تقاضای کمک کرده است با این عبارات:
"شاید من نتوانم علت این حکم را بفهمم و برای فهم آن از همه ی بهاییان به ویژه جناب اسپرینگ تقاضای یاری دارم ، اما می فهمم که آن چه یاس به هم می بافد یاوه است و چیزی جز گمانه و خیال و وهم ذهن مغشوش او نیست"
اهانت های او را می بخشیم و منتظر می مانیم تا ببینیم همه بهائیان چه پاسخی می دهند که اگر ندادند همان مسیر گمانه ها را تا وصول به پاسخ قطعی دنبال کنیم.
از او هم می خواهم چون اسم مرا در آن سایت برده و نقد(!) کرده پاسخ مرا هم در دنباله مطلب خویش درج نماید تا انصاف کمی رعایت شودوغائبانه کسی مورد فحش و اهانت قرار نگیرد.
"به نظر من دليل اين ممانعت ( به فرض وجود ) بايد اين باشد كه اسرائيل ، سرزمين مقدسي است كه نبايد در آن گناه يا خطايي انجام شود و چون حضرت بهاء الله ، مي دانسته اند كه برخي نمي توانند اين كار را انجام دهند ، براي جلوگيري از وقوع گناه در آن سرزمين ، اين دستور را داده اند و اين در نهايت به نفع بهاييان است . چرا كه از عقاب خداوند بر گناه در سرزمين مقدس ، مصون مي مانند ." !!
لزومی ندارد من به ایشان پاسخ دهم زیرا یکی از بهائیان به نام star پاسخ او را همانجا داده است:
"از شما به خاطر شرکت در بحث تشکر می کنم ولی باید خدمتتان عرض کنم که به نظر من اصلا توجیه مناسبی را ارائه نداده اید و حتی باید بگویم شما با این پاسخی که فرمودید به احبا به نوعی توهین کرده اید با این دلیل که شما گفته ای این شائبه بوجود می آید که احبای عزیز دائم در حال عصیان و گناه می باشند و حتی در این سرزمین مقدس هم نمی توانند جلوی خود را بگیرند!! مگر آنها چه گناهی را ممکن است در آنجا مرتکب شوند که باعث هتک حرمت آنجا بشود. یعنی حضرت بهااله خودشان تا این اندازه از اجرای احکام و تعالیم امر مبارک نا امید بودند که چنین حکمی را صادر کردند؟
ضمنا در این حکم ظاهرا صحبت از تمامی کشور اسرائیل است.
بنده هرچه منتظر شدم عزیزان دیگر اعلام نظر کنند چنین نشد لذا از اینکه جسارت کردم پوزش می طلبم و از جناب اسپرینگ خواهش می کنم سریعتر جواب را بفرمایند.
ضمنا از تمامی احبا عاجزانه تقاضا می کنم اگر مطلبی را از جانب امر مبارک مطرح می کنند به جوانب آن با دقت بیاندیشند تا مفسده ای ایجاد نشود"
متین هم از این پاسخ منطقی محکوم شده به اشتباه خود اعتراف می کند:
"...نقد شما را قبول دارم و قاعده ی انصاف آن است که انسان اشتباهات خود را بپذیرد ..."
اما از این اشتباه درس نگرفته باز اشتباه دیگری را مرتکب شده و آن فحاشی به بنده
در آن سایت بهائی است به خاطر کامنت "گمانه ها" که در این تاپیک نگاشتم.عبارات او را در پاسخ یک بحث علمی ببینید و خود قضاوت نمائید:
"...گمانه زنی خالی از ارزش علمی است . ممکن است خیلی ها خیلی چیزها را گمان کنند یا خیال کنند . صرف خیالات آن ها ، چیزی اثبات نمی شود . مثلا ممکن است من خیال کنم خانم یاس خیلی خوشگل هستند اما با خیال و گمانه زنی من ، که چیزی اثبات نمی شود . از قضا ایشان خیلی هم بد ترکیب و زشت است .
در همین مثال واقعی مشاهده می کنید که اگر من در توصیف چشم و لب و مو و ابروی ایشان مطالبی را هم به هم ببافم بازهم دلیل زیبایی ایشان نیست . بلکه واقعیت چهره ی ایشان همان چیزی است که عرض کردم..."
پاسخ اهانت ایشان را نمی دهم و بانوان بهایی را هم متهم نمی کنم که وقتی مطلب کم می آورند گیس طرف مقابل را کشیده و او را زشت و بد ترکیب خطاب می کنند. اما در مورد گمانه زنی برایشان توضیح می دهم که وقتی از سوی دوستان بهایی هیچ پاسخی به سوالات مربوط به اسرائیل داده نشد ناگزیر از گمانه زنی شدیم و اگر نمی دانید بدانید گمانه زنی و فرضیه سازی یکی از پیشرفته ترین اصول علمی است که دانش بشری مرهون آن است.دانشمندان وقتی پاسخ قطعی سوالات خودرا نمی یابند از طریق ارائه فرضیه ها و سپس آزمون و خطای آنها راهی بسوی حقیقت پیدا می کنندو بسیاری از اکتشافات و اختراعات از همین روش بوده است. بنده هم همین روش را پیش گرفتم تا شاید در خاموشی بهائیان از پاسخ راهی به جواب مقنع پیدا کنیم.
او در پایان استیصال و درماندگی خود را از پاسخ با نثار یکی دو ناسزای دیگر به بنده چاره جوئی نموده و از اسپرینگ و همه بهائیان عالم برای پاسخ به این سوالات تقاضای کمک کرده است با این عبارات:
"شاید من نتوانم علت این حکم را بفهمم و برای فهم آن از همه ی بهاییان به ویژه جناب اسپرینگ تقاضای یاری دارم ، اما می فهمم که آن چه یاس به هم می بافد یاوه است و چیزی جز گمانه و خیال و وهم ذهن مغشوش او نیست"
اهانت های او را می بخشیم و منتظر می مانیم تا ببینیم همه بهائیان چه پاسخی می دهند که اگر ندادند همان مسیر گمانه ها را تا وصول به پاسخ قطعی دنبال کنیم.
از او هم می خواهم چون اسم مرا در آن سایت برده و نقد(!) کرده پاسخ مرا هم در دنباله مطلب خویش درج نماید تا انصاف کمی رعایت شودوغائبانه کسی مورد فحش و اهانت قرار نگیرد.
-
دوستان عزیز
ضمن عرض سلام
خوشبختانه پس از مطالب ارائه شده در این تاپیک،بالاخره پس از مدتی ، پاسخی
توسط یکی از دوستان بهایی در یکی از سایت ها ارائه شد مبنی بر اینکه بهائیان
موظف به اطاعت از اولیای امور و مقامات کشور ها هستند و چون دولت اسرائیل
تبلیغ را ممنوع نموده بهائیان موظف به اطاعتند و نباید تبلیغ نمایند. مطالب زیر را
در پاسخ عرض می نمایم:
1-مستند شما برای ممنوعیت تبلیغ در اسرائیل چیست اعلام فرمائید.
2-اگر واقعا بهائیان در تمام جهان تابع حکومت ها هستند چرا در ایران که تبلیغ بهائیت
غیر قانونی است بهائیان تبلیغ می نمایند و به این امر اصرار دارند؟!
3-به نظر من پاسخ این دوست عزیز نوید بخش حل و فصل بسیاری از مسائل
جمهوری اسلامی با جامعه بهائیان ایران می باشد لذا بیان حکم اطاعت از حکومت
در مورد عدم تبلیغ را به فال نیک می گیریم.
با تشکر . فرهاد
ضمن عرض سلام
در پاسخ عرض می نمایم:
2-اگر واقعا بهائیان در تمام جهان تابع حکومت ها هستند چرا در ایران که تبلیغ بهائیت
با تشکر . فرهاد
-
الله ابهی
با ذکر الله ابهی و اشواق صمیمانه دوستی و محبت خدمت شما جناب فرهاد گرامی نوشتار خویش را آغاز می کنم...
دوست عزیز خیلی تلاش کردم از طریقی دیگر به شما پیامم را ارسال کنم مانند ایمیل اما ظاهرا برای ارسال مطلبم راهی جز عضویت در این سایت پیدا نکردم.
دوست گرامی ، جناب فرهاد ، می خواستم بدانم مطلبی را که تحت عنوان زیر قرار داده اید :
"" دوستان عزیز
ضمن عرض سلام
در پاسخ عرض می نمایم:
با تشکر . فرهاد ""
به طور واضح نفرموده اید که منظورتان در کدامین سایت است و آیا منظور شما به پاسخ من با همین نام کاربری در سایت ساغر می باشد؟
این سوال را از این بابت می پرسم که اگر به طور واضح از این مطلب مطمئن شوم می توانم به وضوح برایتان به ارائه پاسخ بپردازم.
پس لطفا بفرمایید که منظور شما کدام شخص و کدام سایت بوده تا این موضوع روشن شود.
امیدوارم همواره شاد و سعادتمند باشید.
دوست عزیز خیلی تلاش کردم از طریقی دیگر به شما پیامم را ارسال کنم مانند ایمیل اما ظاهرا برای ارسال مطلبم راهی جز عضویت در این سایت پیدا نکردم.
دوست گرامی ، جناب فرهاد ، می خواستم بدانم مطلبی را که تحت عنوان زیر قرار داده اید :
"" دوستان عزیز
ضمن عرض سلام
در پاسخ عرض می نمایم:
با تشکر . فرهاد ""
به طور واضح نفرموده اید که منظورتان در کدامین سایت است و آیا منظور شما به پاسخ من با همین نام کاربری در سایت ساغر می باشد؟
این سوال را از این بابت می پرسم که اگر به طور واضح از این مطلب مطمئن شوم می توانم به وضوح برایتان به ارائه پاسخ بپردازم.
پس لطفا بفرمایید که منظور شما کدام شخص و کدام سایت بوده تا این موضوع روشن شود.
امیدوارم همواره شاد و سعادتمند باشید.
-
- فعّال
فرهاد عزیز
بحث در این تاپیک خیلی حساس شده است:
بهائیان گفته اند :
در اسرائیل تبلیغ نمی کنیم چون دولت اسرائیل اجازه تبلیغ نمی دهد و ما طبق
اصل تبعیت از حکومت ها موظف به اطاعتیم...
اگر اینگونه است به این سوالات پاسخ دهند:
1-آیا بهائیان در ایران اجازه تبلیغ دارند؟
2-کدام مقام مسئول در ایران اجازه تبلیغ را برای آنها صادر کرده است؟
3-نام آن مقام مسئول چیست؟
4-آیا مجاز نبودن برای تبلیغ در ایران در طول این سه دهه به انها ابلاغ نشده است؟
5-آیا در سایت خود از قول لاریجانی عدم رسمیت و مجازنبودن به تبلیغ را نقل نکرده اند؟
6-چرا از حکومت اسرائیل باید تبعیت کرد ولی از حکومت ایران نه ؟
7-کدام مقام مسئول ایرانی به آنها اجازه ایجاد وب سایت را داده است؟
8- آیا ایجاد وب سایت ،تبلیغ محسوب نمی شود؟
9-آیا اعلام ناقص و ناکافی بودن احکام اسلام در سایتشان،تبلیغ علیه حاکمیت نیست؟
10-توزیع گسترده نامه سرگشاده به رئیس جمهور تبلیغ محسوب نمی شود؟
11-مقالات اعتراضی در سایتهاشان علیه حاکمیت ایران ،مصداق تبعیت ار دولت است؟
12-چرا دردولت اسرائیل مجاز به تشکیل حتی یک ضیافت هم نیستنداما در ایران تمام
ضیافات را بر پا نموده و تبلیغ خانوادگی و همسایگی را انجام می دهند؟
منتظر پاسخ دوستان بهایی هستم.
بحث در این تاپیک خیلی حساس شده است:
بهائیان گفته اند :
در اسرائیل تبلیغ نمی کنیم چون دولت اسرائیل اجازه تبلیغ نمی دهد و ما طبق
اصل تبعیت از حکومت ها موظف به اطاعتیم...
اگر اینگونه است به این سوالات پاسخ دهند:
1-آیا بهائیان در ایران اجازه تبلیغ دارند؟
2-کدام مقام مسئول در ایران اجازه تبلیغ را برای آنها صادر کرده است؟
3-نام آن مقام مسئول چیست؟
4-آیا مجاز نبودن برای تبلیغ در ایران در طول این سه دهه به انها ابلاغ نشده است؟
5-آیا در سایت خود از قول لاریجانی عدم رسمیت و مجازنبودن به تبلیغ را نقل نکرده اند؟
6-چرا از حکومت اسرائیل باید تبعیت کرد ولی از حکومت ایران نه ؟
7-کدام مقام مسئول ایرانی به آنها اجازه ایجاد وب سایت را داده است؟
8- آیا ایجاد وب سایت ،تبلیغ محسوب نمی شود؟
9-آیا اعلام ناقص و ناکافی بودن احکام اسلام در سایتشان،تبلیغ علیه حاکمیت نیست؟
10-توزیع گسترده نامه سرگشاده به رئیس جمهور تبلیغ محسوب نمی شود؟
11-مقالات اعتراضی در سایتهاشان علیه حاکمیت ایران ،مصداق تبعیت ار دولت است؟
12-چرا دردولت اسرائیل مجاز به تشکیل حتی یک ضیافت هم نیستنداما در ایران تمام
ضیافات را بر پا نموده و تبلیغ خانوادگی و همسایگی را انجام می دهند؟
منتظر پاسخ دوستان بهایی هستم.
-
دوست عزيز Morteza9
ضمن عرض سلام و خوشآمد همانطور كه فرموديد مراد بنده همان سايت ساغر و پاسخهاي جناب عالي مي باشد از اظهار تمايل شما هم به پاسخ گويي در اين زمينه بسيار مسرورم فقط يك خواهش دوستانه دارم و آن اينكه كوتاه بنويسيد و از ورود به بحث هاي حاشيه ايي و غير مرتبط پرهيز فرماييد "خير الكلام ما قل و دل"
دوستار شما فرهاد
ضمن عرض سلام و خوشآمد همانطور كه فرموديد مراد بنده همان سايت ساغر و پاسخهاي جناب عالي مي باشد از اظهار تمايل شما هم به پاسخ گويي در اين زمينه بسيار مسرورم فقط يك خواهش دوستانه دارم و آن اينكه كوتاه بنويسيد و از ورود به بحث هاي حاشيه ايي و غير مرتبط پرهيز فرماييد "خير الكلام ما قل و دل"
دوستار شما فرهاد
-
الله ابهی
با ذکر الله ابهی و شمیم خوش عشق و دوستی خدمت شما جناب فرهاد گرامی ، گفتارم را آغاز می نمایم....
دوست عزیز ، شایسته آن است که وقتی به ذکر مطلب و یا نقل قولی می پردازیم برای نتیجه گیری بهتر و آغاز گفتار در دنباله آن مطلب ، منبع و در شرایطی خود مطلب را قید نماییم و تا همگان بتوانند به وضوح به ارائه نظرات بپردازند و در هرحال امیدوارم این امر مهم را مدنظر داشته باشید.
از خوشامدگویی شما بسیار ممنونم و همانطور که خدمت شما عرض کردم بنده برای انتقال پیامم به شما از آنجایی که راه دیگری جز عضویت در سایت نبود در سایت ثبت نام کردم و اصولا از نظر من جو و شرایط موجود در این سایت چندان برایم مناسب و رضایت بخش نیست و بیشتر ترجیح می دهم در این سایت بازدیدکننده باشم تا کاربر.
دوست عزیز ، بنده به ابهاماتی که مطرح کرده اید در سایت ساغر و درهمان تاپیک مربوطه که مطلب من را مطالعه کرده اید پاسخگویی می کنم و از شما خواهشمندم برای دریافت پاسخ خود به آن جا و همان تاپیک مراجعه نمایید.من تصور نمی کنم برای شما تفاوتی کند پاسخ خود را در کجا دریافت نمایید اگرکه رسیدن به حقیقت برایتان مطرح باشد.در ضمن برای من اولویت اول ، کامل نوشتن می باشد و البته تلاشم اینست که درعین کامل بودن مطالب آنها را جامع و مختصر بیان کنم البته تا جایی که امکان داشته باشد و به یاد ندارم به شخصه در موضوعی به ارائه مطلبی پرداخته باشم و آن مطلب ربطی به مبحث مورد گفتگو نداشته باشد و خط مشی من همواره این بوده است که هرگز مسیر گفتگو از مبحث اصلی منحرف نشود چراکه اینگونه باعث می شود فرد حقیقت جو از دستیابی به حقایق باز بماند و بر ابهاماتش افزون گردد.
با آرزوی سعادت و کامیابی برای شما دوست گرامی
ای دوست در روضه قلب جز گل عشق مکار...
دوست عزیز ، شایسته آن است که وقتی به ذکر مطلب و یا نقل قولی می پردازیم برای نتیجه گیری بهتر و آغاز گفتار در دنباله آن مطلب ، منبع و در شرایطی خود مطلب را قید نماییم و تا همگان بتوانند به وضوح به ارائه نظرات بپردازند و در هرحال امیدوارم این امر مهم را مدنظر داشته باشید.
از خوشامدگویی شما بسیار ممنونم و همانطور که خدمت شما عرض کردم بنده برای انتقال پیامم به شما از آنجایی که راه دیگری جز عضویت در سایت نبود در سایت ثبت نام کردم و اصولا از نظر من جو و شرایط موجود در این سایت چندان برایم مناسب و رضایت بخش نیست و بیشتر ترجیح می دهم در این سایت بازدیدکننده باشم تا کاربر.
دوست عزیز ، بنده به ابهاماتی که مطرح کرده اید در سایت ساغر و درهمان تاپیک مربوطه که مطلب من را مطالعه کرده اید پاسخگویی می کنم و از شما خواهشمندم برای دریافت پاسخ خود به آن جا و همان تاپیک مراجعه نمایید.من تصور نمی کنم برای شما تفاوتی کند پاسخ خود را در کجا دریافت نمایید اگرکه رسیدن به حقیقت برایتان مطرح باشد.در ضمن برای من اولویت اول ، کامل نوشتن می باشد و البته تلاشم اینست که درعین کامل بودن مطالب آنها را جامع و مختصر بیان کنم البته تا جایی که امکان داشته باشد و به یاد ندارم به شخصه در موضوعی به ارائه مطلبی پرداخته باشم و آن مطلب ربطی به مبحث مورد گفتگو نداشته باشد و خط مشی من همواره این بوده است که هرگز مسیر گفتگو از مبحث اصلی منحرف نشود چراکه اینگونه باعث می شود فرد حقیقت جو از دستیابی به حقایق باز بماند و بر ابهاماتش افزون گردد.
با آرزوی سعادت و کامیابی برای شما دوست گرامی
ای دوست در روضه قلب جز گل عشق مکار...
-
- فعّال
فرهاد عزیز
از این دوست تازه واردو میهمان عزیز که مدعی است به این دلیل بهایی شده که تنها دینی است که واقعا تحری حقیقت داردو هیچ محدودیتی برای هیچ سوالی نمی گذارد و اجازه می دهد حتی در سخن امام و پیامبر اعتراض کنی(!) بخواهید به سوالات ما در این تاپیک مختصر و مفید جواب دهد تا صحت ادعایشان برای ما روشن شود.سوالات بنده همین بالا ست واگر جواب نفرمودندبپذیرند درتمام ادعاهاشان در مورد تحری حقیقت تردید کنیم و...
از این دوست تازه واردو میهمان عزیز که مدعی است به این دلیل بهایی شده که تنها دینی است که واقعا تحری حقیقت داردو هیچ محدودیتی برای هیچ سوالی نمی گذارد و اجازه می دهد حتی در سخن امام و پیامبر اعتراض کنی(!) بخواهید به سوالات ما در این تاپیک مختصر و مفید جواب دهد تا صحت ادعایشان برای ما روشن شود.سوالات بنده همین بالا ست واگر جواب نفرمودندبپذیرند درتمام ادعاهاشان در مورد تحری حقیقت تردید کنیم و...
-
آقای morteza9
با سلام :
يكم: قرار نبود از ابتداي كار سر ناسازگاري بگذاريد شماخودتان اظهار تمايل به گفتگو
داشتيد بنده هم با كمال ميل پذيرفتم ولي به محض اعلام قبول بنده شما مطالباتتان
رابه دليل عدم رضايت از سايت بهائي پژوهي در سايت خودتان مطرح كرديد البته از
نظر من مهم نيست. جهت روشن شدن موضوع نه تنها در سايت ساغر مي نويسم
بلكه حاضرم هر كجا بفرماييد بصورت حضوري با جنابعالي و ساير دوستان بهائي گفتگو
نمايم ولي اجازه بفرماييد، من باب مزاح يك امتيازمنفي به حساب شما منظور نمايم !
دوم: بنده سئوال كردم مستندات شما از ممنوعيت تبلیغ از طرف دولت اسرائیل برای
بهائیان چیست ولی جنابعالی به را حتی از كنار اين سوال مهم گذشتيد و مطلب را
ثابت شده فرض كرده ايد در حاليكه به صرف فرمايش شما كه تبليغ در اسرائيل از طرف
حكومت ممنوع شده است براي يك بحث علمي كفايت نمي كند لطفا اگر مستنداتي
در اين زمينه وجود دارد اعلام فرمایید.
سوم: فرموديد ما در ايران تبليغ نمي كنيم بلكه فقط دفاع مي كنيم آيا خود و خدا شما
از اين جواب قانع مي شويد كه انتظار پذيرش سايرين را داشته باشيد؟!
خود شما در تاپيك چگونه بهايي شدم مطالب مفصلي در تبليغ آيين بهائي فرموده ايد
ساير دوستان بهائي هم به همين ترتيب كه موضوع تبليغ در آنها اظهر من الشمس
است، لذا خواهشمندم نسبت به موضوعاتي كه مي فرماييد كمي دقت نماييد چون
ساير دوستان نيز نوشته هاي شما را مطالعه مي كنند اگر اين مطالبي كه شما مي
فرماييد تبليغ نيست پس تبليغ چيست؟!
چهارم: در انتها نظر جنابعالي و ساير دوستان بهايي را به قسمتهايي از پيام بيت العدل
مورخ 2 شهرالبها 163 مطابق22 مارچ 2006 جلب مي نمايم :
(خطاب به احباي عزيز و محبوب ايراني مقيم بلاد سائره)
با تغييرات سياسي اخير آن كشور موقعيت احباء وخيم ترشده است. دولت خواستار
تعطيلي موسسه آموزشي شد و جامعه بهايي این امر را اجابت نمود ولي بهاييان
نمي توانند به خواسته هاي غير قابل قبول تن در دهند و يا درمقابل پافشاري دشمنان
امرالله برمنع تبليغ فردي تسليم گردند مگر نه اینست كه حضرت بهاءالله تبليغ را
فریضه ای روحاني براي پيروان خود مقرر داشته و حضرت عبدالبهاء در ضرورت تداوم
آن فرموده اند
بکلی تعطيل جائز نه زيرا بكلي تاييد منقطع گردد في الحقيقه حق بيان عقايد
مذهبي شخصي به ديگران از جمله حقوق مذكوره در عهدنامه بين المللي حقوق مدني
و سياسي افراد است.
در رابطه با موضوع بحث و پيام فوق و جملات جناب عبدالبهاء و بهاءالله مطالب ديگري
هست كه چون به شما توصيه كردم كوتاه بنويسيد و اگر خودم رعايت نكنم خلاف
اخلاق است لذا در آينده موضوعاتي را خواهم نوشت.
با تشكر
دوستدار شما فرهاد
با سلام :
يكم: قرار نبود از ابتداي كار سر ناسازگاري بگذاريد شماخودتان اظهار تمايل به گفتگو
داشتيد بنده هم با كمال ميل پذيرفتم ولي به محض اعلام قبول بنده شما مطالباتتان
رابه دليل عدم رضايت از سايت بهائي پژوهي در سايت خودتان مطرح كرديد البته از
نظر من مهم نيست. جهت روشن شدن موضوع نه تنها در سايت ساغر مي نويسم
بلكه حاضرم هر كجا بفرماييد بصورت حضوري با جنابعالي و ساير دوستان بهائي گفتگو
نمايم ولي اجازه بفرماييد، من باب مزاح يك امتيازمنفي به حساب شما منظور نمايم !
دوم: بنده سئوال كردم مستندات شما از ممنوعيت تبلیغ از طرف دولت اسرائیل برای
بهائیان چیست ولی جنابعالی به را حتی از كنار اين سوال مهم گذشتيد و مطلب را
ثابت شده فرض كرده ايد در حاليكه به صرف فرمايش شما كه تبليغ در اسرائيل از طرف
حكومت ممنوع شده است براي يك بحث علمي كفايت نمي كند لطفا اگر مستنداتي
در اين زمينه وجود دارد اعلام فرمایید.
سوم: فرموديد ما در ايران تبليغ نمي كنيم بلكه فقط دفاع مي كنيم آيا خود و خدا شما
از اين جواب قانع مي شويد كه انتظار پذيرش سايرين را داشته باشيد؟!
خود شما در تاپيك چگونه بهايي شدم مطالب مفصلي در تبليغ آيين بهائي فرموده ايد
ساير دوستان بهائي هم به همين ترتيب كه موضوع تبليغ در آنها اظهر من الشمس
است، لذا خواهشمندم نسبت به موضوعاتي كه مي فرماييد كمي دقت نماييد چون
ساير دوستان نيز نوشته هاي شما را مطالعه مي كنند اگر اين مطالبي كه شما مي
فرماييد تبليغ نيست پس تبليغ چيست؟!
چهارم: در انتها نظر جنابعالي و ساير دوستان بهايي را به قسمتهايي از پيام بيت العدل
مورخ 2 شهرالبها 163 مطابق22 مارچ 2006 جلب مي نمايم :
(خطاب به احباي عزيز و محبوب ايراني مقيم بلاد سائره)
با تغييرات سياسي اخير آن كشور موقعيت احباء وخيم ترشده است. دولت خواستار
تعطيلي موسسه آموزشي شد و جامعه بهايي این امر را اجابت نمود ولي بهاييان
نمي توانند به خواسته هاي غير قابل قبول تن در دهند و يا درمقابل پافشاري دشمنان
امرالله برمنع تبليغ فردي تسليم گردند مگر نه اینست كه حضرت بهاءالله تبليغ را
فریضه ای روحاني براي پيروان خود مقرر داشته و حضرت عبدالبهاء در ضرورت تداوم
آن فرموده اند
بکلی تعطيل جائز نه زيرا بكلي تاييد منقطع گردد في الحقيقه حق بيان عقايد
مذهبي شخصي به ديگران از جمله حقوق مذكوره در عهدنامه بين المللي حقوق مدني
و سياسي افراد است.
در رابطه با موضوع بحث و پيام فوق و جملات جناب عبدالبهاء و بهاءالله مطالب ديگري
هست كه چون به شما توصيه كردم كوتاه بنويسيد و اگر خودم رعايت نكنم خلاف
اخلاق است لذا در آينده موضوعاتي را خواهم نوشت.
با تشكر
دوستدار شما فرهاد
-
-
باعرض سلام خدمت همه دوستان عزيز
دوستان بهائي مدام اعتراض مي كنند كه در اين سايت مطالب سانسور مي شود لازم به ذكر است اول اينكه در سايت خود يعني ساغر كه سانسور هم وجود ندارد (مثلا) هيچ جواب درست و دقيقي براي سئوالات طرح شده در مورد اسرائيل ندارند. دوم اينكه بنده فقط چند خط در سايت ساغر مطلب نوشتم و بلافاصله در روز دوم آپي مرا بستن و اجاز دسترسي بنده را به سايتشان نمي دهند به هر حال حقيقت مثل رودخانه هميشه جاري خواهد بود.
عزيزان مي توانند از پادكست من در نقد بهاييت بازديد بفرمايند
آدرس: http://asra.cast.ir
دوستان بهائي مدام اعتراض مي كنند كه در اين سايت مطالب سانسور مي شود لازم به ذكر است اول اينكه در سايت خود يعني ساغر كه سانسور هم وجود ندارد (مثلا) هيچ جواب درست و دقيقي براي سئوالات طرح شده در مورد اسرائيل ندارند. دوم اينكه بنده فقط چند خط در سايت ساغر مطلب نوشتم و بلافاصله در روز دوم آپي مرا بستن و اجاز دسترسي بنده را به سايتشان نمي دهند به هر حال حقيقت مثل رودخانه هميشه جاري خواهد بود.
عزيزان مي توانند از پادكست من در نقد بهاييت بازديد بفرمايند
آدرس: http://asra.cast.ir
-
دوستان عزيز سايت بهايي پژوهي
يكي از دوستان عزيز بهائي با نام Morteza 9 در رابطه با سئوالات بنده پيرامون احكام تبليغ و
سكونت و توقف در اسرائيل در اين سايت مطالبي فرمودند و بنده هم پاسخ گفتم و از
آنجائيكه براي من فرق نمي كند در كدام سايت بنويسم لذا عملا ارائه مباحث منتقل شد به
سايت ساغر و دوست ديگري هم با نام Spring پاسخ هايي را عنوان فرمودند كه خلاصه آنها و
جوابهاي بنده جهت تنوير افكار و قضاوت نهايي کاربران عزیز ارسال مي گردد:
الف :مطالب جناب Morteza 9
1- چون بهائيان ملزم به اطاعت از حكومتها هستند و حكومت اسرائيل هم تبليغ و سكونت و
توقف را براي بهائيان در اسرائيل ممنوع كرده اين حكم صادر شده است.
در پاسخ گفته شد اگر چنين است چرا بهائيان در ايران تبليغ مي كنند [/
color]در حاليكه حكومت ايران تبليغ را براي بهائيان در ايران ممنوع ميداند ؟
فرمودند :ما در ايران تبليغ نمي كنيم بلكه دفاع مي كنيم! در پاسخ مستنداتي از پيام بيت العدل
مورخ 2 شهر البهاء 163 مبني بر اينكه بهائيان نمي توانند به خواسته هاي غير قابل قبول تن
در دهند و يا درمقابل پافشاري دشمنان امرالله بر منع تبليغ فردي تسليم گردند ارائه گرديد.
ب: مطالب جناب Spring
1- بيان زمينه هاي تاريخي صدور اين حكم از زمان جناب بهاءالله و ارائه آن توسط ساير رهبران
بهائي و نهايتا بيت العدل در حال حاضر، مهمترين محور پاسخ ايشان است.
2- جلوگيري از ضوضاء و درگيري در اماكن مقدسه بهائي به دليل سابقه اين امر
و كشته شدن طرفداران صبح ازل توسط طرفداران جناب بهاء و
دستگيري و استنطاق از ايشان در 1285 هجري از ديگر پاسخ هاي ايشان است.
3- وجود مراكز بهائي و اماكن مقدسه و جاذبه توريستي و دسترسي آسان به مدارك اصلي و
كتابهاي امري جهت اسرائيليان ساكن در اسرائيل از ديگر محورهاي پاسخ ايشان به سئوال
فوق مي باشد.بنده نیز این پاسخ را ارسال نمودم:
دوشنبه 30 بهمن 1385 در سايت ساغرهمان تاپیک
جناب Spring
با سلام و تشكراز ورود جنابعالي به اين بحث نظر شما و ساير دوستان را به نكات زير جلب
مي كنم:
يكم :
فرمودید:مي توان گفت علت اصلي [/
color]r] ]اين حكم را بايد با توجه به زمينه تاريخي اين مطلب بررسي كرد …"سپس قوانيني
مشخص شد كه اين قوانين توسط حضرت عبدالبهاء و حضرت ولي امرالله و در حال حاضر بيت
العدل اعظم نيز در اين زمينه برقرار است"
در رحيق مختوم جلد دوم كه ارجاع فرموديد آمده:
حكومت عثماني در هنگام نفي جمال قدم از ادرنه به عكا در سنه 1285 هجري چهار نفر از
اتباع يحيي ازل را با اصحاب جمال قدم به عكا فرستاد…
در عكا اتباع ازل به فتنه و فساد پرداختند بحديكه مناجات قد احترق المخلصون در آن ايام نازل
شد عده اي از اصحاب جمال قدم بدون اذن و اجازه آن محیی امم به قتل
مفسدين پرداختند و مطابق حكم محكم كتاب بيان كه مي فرمايند
هر كس سبب اذيت و حزن و آزار من يظهره الله شود بايد او را معدوم نمايند به قتل انفس
معدوده شريره مزبوره اقدام نمودند و در نتيجه فساد شديدي برخاست و حكومت عكا
جمال قدم و حضرت غصن اعظم وعده اي از اصحاب را محبوس و مقيد ساخت و باستنطاق
پرداخت … يعني بصورت خلاصه علت بيان حكم درگيريهاي ايجاد شده بواسطه كشته شدن
طرفداران صبح ازل توسط طرفداران جناب بهاءالله بوده خب فكر مي كنيد پس از گذشت حدود
130 سال از اين واقعه هنوز علت امر باقي است كه معلول آن كه احكام عدم تبليغ و سكونت
و توقف در اسرائيل است باقي باشد؟!!
دوم:
شما حتما ميدانيد از نظر آئين بهايي و بيت العدل نه تنها تبليغ در اسرائيل ممنوع است
بلكه تبليغ اسرائيلي ها هم ممنوع مي باشد.[/
color]. يعني فرد بهائي حق ندارد يك فرد اسرائيلي حتی در خارج از اسرائيل را تبليغ نمايد!
سوم:
متاسفانه با ريشه يابي تاريخي شما ،نه تنها به سئوال اصلي پاسخ قانع كننده داده نشده
بلكه ابهامات ديگري در زمينه اختلافات داخلي و جنگ قدرت درخانواده جناب بهاء تا حد قتل
اطرافيان بوجود آمد كه اگر تمايل داشتيد در آينده در اين مورد بيشتر گفتگو خواهيم كرد.
ولي در هر صورت توجه داشته باشيد حكم عدم تبليغ و سكونت و … مربوط به
كشور فعلي اسرائيل مي باشد و نقل داستانهاي تاريخي تغييري در
موضوع ايجاد نمي كند.
چهارم:
فرموديد :در كشور اسرائيل به علت اينكه اسرائيليان مي توانند مستقيما به دارالتبليغ بين
المللي … پس دسترسی آسان به منابع مستند وواقعی در مورد دیانت بهائی در آن کشور
بسیار آسان و سهل می باشد.
دوست عزيز مگر در آمريكا و اروپا و كشورهاي پيشرفته دسترسي به كتابهاي بهائيان و منابع
مستند وجود ندارد؟!! حتما وجود دارد پس چرا تبليغ در آن كشورها ممنوع نيست بويژه در
دنياي پيشرفته امروز و عصر ارتباطات و اينترنت دسترسي به منابع و كتابها براي همه
محققين آسان شده و اختصاص به كشور و محل خاصي ندارد لذا براساس استدلال شما
بايستي تبليغ در همه جا ممنوع شود!!
مضافا اينكه احتمال مراجعه افراد به منابع و مدارك (به غير از محققين كه تعدادشان بسيار
اندك است) بدون تبليغ اوليه تقريبا صفر مي باشد.
پنجم :
فرمودید:"همچنین با بررسی زمینه ی تاریخی این حکم می توان دریافت که ممانعت از ایجاد
ضوضاء و بلواء که موجبات به خطر افتادن اماکن مقدسه بهائی را در آن کشور باعث می شود
نیز می تواند از دلایل دیگر وضع چنین حکمی باشد" اگرچنين است تبليغ و سكونت و توقف
فقط در اين دوشهر اسرائيل يعني حيفا و عكا بايستي ممنوع شود در ساير شهرهاي
اسرائيل چرا باید ممنوع باشد؟
شايد اسرائيل توسعه پيدا كرد و اراضي ديگري از فلسطين – لبنان – سوريه و اردن را تصرف
كرد آيا سكونت و تردد در آن اراضي و تبليغ ساكنين آنجا هم ممنوع خواهد بود؟!!
فاعتبروا يا اولي الابصار
تاپيك سه شنبه 1 اسفند 1385 در سايت ساغر
دوست عزيز جناب Spring
يكم:
بحث در مورد احكام جناب باب تاپيك مستقلي مي طلبد فقط
اينرا بدانيد جمله "هر كس سبب اذيت و حزن و آزار من يظهره الله شود بايد
او را معدوم نمايند" ربطي به حكم جهاد ندارد مگر كساني كه بواسطه اين حكم
طرفداران صبح ازل را كشتند جهاد كردند؟!! مخالفين من يظهره الله را معدوم كردند.
دوم:
اگر مراد شما از ذكر زمينه هاي تاريخي اين بوده كه اين حكم از زمان جناب بهاء بوده و تا
حال ادامه يافته و بيت العدل اين حكم را جديد وضع نكرده بنابراين شما به
سئوال اصلي پاسخ نگفته ايد بلكه فقط به تبيين بستر تاريخي صدور حكم پرداخته ايد
ولي اگر نظر شما از ذكر وقايع تاريخي علت صدور حكم است اين سئوال همچنان بلا جواب
مي ماند كه چرا با از بين رفتن علت، معلول از بين نرفته. خود شما هم در پست قبلي اشاره
كرديد كه اين حكم موقت است يعني پذيرفته ايد كه تاريخي است.
سوم:
شما از طرفي اثبات مي فرماييد كه اين حكم از زمان جناب بهاء وجود داشته تا زمان
بيت العدل هم برقرار است. از طرفي مي فرماييد اگر بياناتي از هياكل مقدسه در اين زمينه
وجود دارد بياوريد تا شايد راهگشا باشد. جناب Spring بنده يك توصيه
دوستانه دارم و آن اينكه موضوع را طي نامه اي از بيت العدل سئوال بفرماييد و بخواهيد
تمامي جوانب سئوال را توضيح دهند كه از اين سردرگمي همگي نجات پيدا كنيم [
/color]مضافا اينكه مجبور نشويد در توجيه اين حكم بسياري از مسائل بديهي و ساده را منكر
شويد در كجاي دنيا افراد به واسطه جاذبه هاي توريستي و بازديد اماكن مقدسه به تنهايي
تبليغ شده اند و دين خود را عوض كرده اند (بدون تبليغ) اسرائيلياني كه در ساير شهرهاي
اسرائيل ساكن هستند و امكان بازديد از اين امكان را ندارند چه كنند؟ چرا بايد از اين فيض
هدايت محروم بمانند؟!! تازه فرض كنيد يك فرد اسرائيلي در اثر بازديد از اماكن بهايي، تحت
تبليغ واقع شد و به آئين بهائي علاقمند شد آيا مگر مي تواند يك فرد اسرائيلي بهائي
شود؟ پس اين حرف از اساس بي نتيجه است.
دوست عزيز به نظر من موضوع ممنوعيت تبليغ در اسرائيل فراتر از اين
مباحثي است كه مي فرماييد در همين پاسخ بيت العدل به سئوالي كه در مورد تبليغ
در اسرائيل كه شما براي Ali 82 متن انگليسي آنرا آورده ايد در انتهاي نامه آمده
"اگر اسرائيلي ها سئوالي درباره امر كردند به سئوالشان پاسخ داده مي
شود ولي به صورتي كه هم پاسخ به آنها داده شود و هم آنكه آنان محركي براي علاقمندي و
سئوال بعدي پيدا نكنند."
فاعتبروا يا اولي الابصار
با تشكر فرهاد
يكي از دوستان عزيز بهائي با نام Morteza 9 در رابطه با سئوالات بنده پيرامون احكام تبليغ و
سكونت و توقف در اسرائيل در اين سايت مطالبي فرمودند و بنده هم پاسخ گفتم و از
آنجائيكه براي من فرق نمي كند در كدام سايت بنويسم لذا عملا ارائه مباحث منتقل شد به
سايت ساغر و دوست ديگري هم با نام Spring پاسخ هايي را عنوان فرمودند كه خلاصه آنها و
جوابهاي بنده جهت تنوير افكار و قضاوت نهايي کاربران عزیز ارسال مي گردد:
الف :مطالب جناب Morteza 9
1- چون بهائيان ملزم به اطاعت از حكومتها هستند و حكومت اسرائيل هم تبليغ و سكونت و
توقف را براي بهائيان در اسرائيل ممنوع كرده اين حكم صادر شده است.
در پاسخ گفته شد اگر چنين است چرا بهائيان در ايران تبليغ مي كنند [/
color]در حاليكه حكومت ايران تبليغ را براي بهائيان در ايران ممنوع ميداند ؟
فرمودند :ما در ايران تبليغ نمي كنيم بلكه دفاع مي كنيم! در پاسخ مستنداتي از پيام بيت العدل
مورخ 2 شهر البهاء 163 مبني بر اينكه بهائيان نمي توانند به خواسته هاي غير قابل قبول تن
در دهند و يا درمقابل پافشاري دشمنان امرالله بر منع تبليغ فردي تسليم گردند ارائه گرديد.
ب: مطالب جناب Spring
1- بيان زمينه هاي تاريخي صدور اين حكم از زمان جناب بهاءالله و ارائه آن توسط ساير رهبران
بهائي و نهايتا بيت العدل در حال حاضر، مهمترين محور پاسخ ايشان است.
2- جلوگيري از ضوضاء و درگيري در اماكن مقدسه بهائي به دليل سابقه اين امر
و كشته شدن طرفداران صبح ازل توسط طرفداران جناب بهاء و
دستگيري و استنطاق از ايشان در 1285 هجري از ديگر پاسخ هاي ايشان است.
3- وجود مراكز بهائي و اماكن مقدسه و جاذبه توريستي و دسترسي آسان به مدارك اصلي و
كتابهاي امري جهت اسرائيليان ساكن در اسرائيل از ديگر محورهاي پاسخ ايشان به سئوال
فوق مي باشد.بنده نیز این پاسخ را ارسال نمودم:
دوشنبه 30 بهمن 1385 در سايت ساغرهمان تاپیک
جناب Spring
با سلام و تشكراز ورود جنابعالي به اين بحث نظر شما و ساير دوستان را به نكات زير جلب
مي كنم:
يكم :
فرمودید:مي توان گفت علت اصلي [/
color]r] ]اين حكم را بايد با توجه به زمينه تاريخي اين مطلب بررسي كرد …"سپس قوانيني
مشخص شد كه اين قوانين توسط حضرت عبدالبهاء و حضرت ولي امرالله و در حال حاضر بيت
العدل اعظم نيز در اين زمينه برقرار است"
در رحيق مختوم جلد دوم كه ارجاع فرموديد آمده:
حكومت عثماني در هنگام نفي جمال قدم از ادرنه به عكا در سنه 1285 هجري چهار نفر از
اتباع يحيي ازل را با اصحاب جمال قدم به عكا فرستاد…
در عكا اتباع ازل به فتنه و فساد پرداختند بحديكه مناجات قد احترق المخلصون در آن ايام نازل
شد عده اي از اصحاب جمال قدم بدون اذن و اجازه آن محیی امم به قتل
مفسدين پرداختند و مطابق حكم محكم كتاب بيان كه مي فرمايند
هر كس سبب اذيت و حزن و آزار من يظهره الله شود بايد او را معدوم نمايند به قتل انفس
معدوده شريره مزبوره اقدام نمودند و در نتيجه فساد شديدي برخاست و حكومت عكا
جمال قدم و حضرت غصن اعظم وعده اي از اصحاب را محبوس و مقيد ساخت و باستنطاق
پرداخت … يعني بصورت خلاصه علت بيان حكم درگيريهاي ايجاد شده بواسطه كشته شدن
طرفداران صبح ازل توسط طرفداران جناب بهاءالله بوده خب فكر مي كنيد پس از گذشت حدود
130 سال از اين واقعه هنوز علت امر باقي است كه معلول آن كه احكام عدم تبليغ و سكونت
و توقف در اسرائيل است باقي باشد؟!!
دوم:
شما حتما ميدانيد از نظر آئين بهايي و بيت العدل نه تنها تبليغ در اسرائيل ممنوع است
بلكه تبليغ اسرائيلي ها هم ممنوع مي باشد.[/
color]. يعني فرد بهائي حق ندارد يك فرد اسرائيلي حتی در خارج از اسرائيل را تبليغ نمايد!
سوم:
متاسفانه با ريشه يابي تاريخي شما ،نه تنها به سئوال اصلي پاسخ قانع كننده داده نشده
بلكه ابهامات ديگري در زمينه اختلافات داخلي و جنگ قدرت درخانواده جناب بهاء تا حد قتل
اطرافيان بوجود آمد كه اگر تمايل داشتيد در آينده در اين مورد بيشتر گفتگو خواهيم كرد.
ولي در هر صورت توجه داشته باشيد حكم عدم تبليغ و سكونت و … مربوط به
كشور فعلي اسرائيل مي باشد و نقل داستانهاي تاريخي تغييري در
موضوع ايجاد نمي كند.
چهارم:
فرموديد :در كشور اسرائيل به علت اينكه اسرائيليان مي توانند مستقيما به دارالتبليغ بين
المللي … پس دسترسی آسان به منابع مستند وواقعی در مورد دیانت بهائی در آن کشور
بسیار آسان و سهل می باشد.
دوست عزيز مگر در آمريكا و اروپا و كشورهاي پيشرفته دسترسي به كتابهاي بهائيان و منابع
مستند وجود ندارد؟!! حتما وجود دارد پس چرا تبليغ در آن كشورها ممنوع نيست بويژه در
دنياي پيشرفته امروز و عصر ارتباطات و اينترنت دسترسي به منابع و كتابها براي همه
محققين آسان شده و اختصاص به كشور و محل خاصي ندارد لذا براساس استدلال شما
بايستي تبليغ در همه جا ممنوع شود!!
مضافا اينكه احتمال مراجعه افراد به منابع و مدارك (به غير از محققين كه تعدادشان بسيار
اندك است) بدون تبليغ اوليه تقريبا صفر مي باشد.
پنجم :
فرمودید:"همچنین با بررسی زمینه ی تاریخی این حکم می توان دریافت که ممانعت از ایجاد
ضوضاء و بلواء که موجبات به خطر افتادن اماکن مقدسه بهائی را در آن کشور باعث می شود
نیز می تواند از دلایل دیگر وضع چنین حکمی باشد" اگرچنين است تبليغ و سكونت و توقف
فقط در اين دوشهر اسرائيل يعني حيفا و عكا بايستي ممنوع شود در ساير شهرهاي
اسرائيل چرا باید ممنوع باشد؟
شايد اسرائيل توسعه پيدا كرد و اراضي ديگري از فلسطين – لبنان – سوريه و اردن را تصرف
كرد آيا سكونت و تردد در آن اراضي و تبليغ ساكنين آنجا هم ممنوع خواهد بود؟!!
فاعتبروا يا اولي الابصار
تاپيك سه شنبه 1 اسفند 1385 در سايت ساغر
دوست عزيز جناب Spring
يكم:
بحث در مورد احكام جناب باب تاپيك مستقلي مي طلبد فقط
اينرا بدانيد جمله "هر كس سبب اذيت و حزن و آزار من يظهره الله شود بايد
او را معدوم نمايند" ربطي به حكم جهاد ندارد مگر كساني كه بواسطه اين حكم
طرفداران صبح ازل را كشتند جهاد كردند؟!! مخالفين من يظهره الله را معدوم كردند.
دوم:
اگر مراد شما از ذكر زمينه هاي تاريخي اين بوده كه اين حكم از زمان جناب بهاء بوده و تا
حال ادامه يافته و بيت العدل اين حكم را جديد وضع نكرده بنابراين شما به
سئوال اصلي پاسخ نگفته ايد بلكه فقط به تبيين بستر تاريخي صدور حكم پرداخته ايد
ولي اگر نظر شما از ذكر وقايع تاريخي علت صدور حكم است اين سئوال همچنان بلا جواب
مي ماند كه چرا با از بين رفتن علت، معلول از بين نرفته. خود شما هم در پست قبلي اشاره
كرديد كه اين حكم موقت است يعني پذيرفته ايد كه تاريخي است.
سوم:
شما از طرفي اثبات مي فرماييد كه اين حكم از زمان جناب بهاء وجود داشته تا زمان
بيت العدل هم برقرار است. از طرفي مي فرماييد اگر بياناتي از هياكل مقدسه در اين زمينه
وجود دارد بياوريد تا شايد راهگشا باشد. جناب Spring بنده يك توصيه
دوستانه دارم و آن اينكه موضوع را طي نامه اي از بيت العدل سئوال بفرماييد و بخواهيد
تمامي جوانب سئوال را توضيح دهند كه از اين سردرگمي همگي نجات پيدا كنيم [
/color]مضافا اينكه مجبور نشويد در توجيه اين حكم بسياري از مسائل بديهي و ساده را منكر
شويد در كجاي دنيا افراد به واسطه جاذبه هاي توريستي و بازديد اماكن مقدسه به تنهايي
تبليغ شده اند و دين خود را عوض كرده اند (بدون تبليغ) اسرائيلياني كه در ساير شهرهاي
اسرائيل ساكن هستند و امكان بازديد از اين امكان را ندارند چه كنند؟ چرا بايد از اين فيض
هدايت محروم بمانند؟!! تازه فرض كنيد يك فرد اسرائيلي در اثر بازديد از اماكن بهايي، تحت
تبليغ واقع شد و به آئين بهائي علاقمند شد آيا مگر مي تواند يك فرد اسرائيلي بهائي
شود؟ پس اين حرف از اساس بي نتيجه است.
دوست عزيز به نظر من موضوع ممنوعيت تبليغ در اسرائيل فراتر از اين
مباحثي است كه مي فرماييد در همين پاسخ بيت العدل به سئوالي كه در مورد تبليغ
در اسرائيل كه شما براي Ali 82 متن انگليسي آنرا آورده ايد در انتهاي نامه آمده
"اگر اسرائيلي ها سئوالي درباره امر كردند به سئوالشان پاسخ داده مي
شود ولي به صورتي كه هم پاسخ به آنها داده شود و هم آنكه آنان محركي براي علاقمندي و
سئوال بعدي پيدا نكنند."
فاعتبروا يا اولي الابصار
با تشكر فرهاد
-
- فعّال
فرهاد عزیز
سر انجام گمانه زنی ها موثر افتاد و دوستان بهایی را از لاک سکوت در آورد
و پاسخ هائی دادند:
1-در اسرائیل تبلیغ نمی کنیم چون ضوضا می شود!
2-این حکم در این 130 سال موقتی بوده شاید عوض شود!
3-این حکم بخاطر ازلی کشی بهائیان در عکا بوده و تا کنون ادامه دارد!
4-بیت العدل اینچنین گفته و لذا لازم الاتباع است!
5-عدم تبلیغ بخاطر حفظ اماکن مقدسه بهایی است!
6-عدم تبلیغ بخاطراطاعت از حکومت اسرائیل است!
7-در ایران تبلیغ می کنیم چون مهد امر الله است!
8- در ایران تبلیغ نمی کنیم بلکه دفاع می کنیم!
9-بیت العدل پاسخ نمی دهد از جامعه بهائیان سوال کنید شاید پاسخ دهد!
10-این بحث را تمام کنید دیگر کلافه شدیم !...
انتظار داریم جنابعالی بیشتر ابعاد بحث را بگشائید.
با تشکر از بحث های موشکافانه شما.
سر انجام گمانه زنی ها موثر افتاد و دوستان بهایی را از لاک سکوت در آورد
و پاسخ هائی دادند:
1-در اسرائیل تبلیغ نمی کنیم چون ضوضا می شود!
2-این حکم در این 130 سال موقتی بوده شاید عوض شود!
3-این حکم بخاطر ازلی کشی بهائیان در عکا بوده و تا کنون ادامه دارد!
4-بیت العدل اینچنین گفته و لذا لازم الاتباع است!
5-عدم تبلیغ بخاطر حفظ اماکن مقدسه بهایی است!
6-عدم تبلیغ بخاطراطاعت از حکومت اسرائیل است!
7-در ایران تبلیغ می کنیم چون مهد امر الله است!
8- در ایران تبلیغ نمی کنیم بلکه دفاع می کنیم!
9-بیت العدل پاسخ نمی دهد از جامعه بهائیان سوال کنید شاید پاسخ دهد!
10-این بحث را تمام کنید دیگر کلافه شدیم !...
انتظار داریم جنابعالی بیشتر ابعاد بحث را بگشائید.
با تشکر از بحث های موشکافانه شما.