پرسش
ولی امر الله در دیانت بهائی چه جایگاهی دارد؟
پاسخ نخست
حضرت عبدالبهاء در الواح وصايا صفحه 11 مي فرمايند:
… زیرا آيت الله و غصن ممتاز و ولي امرالله و مرجع جميع اغصان و افنان و ايادي امرالله و احباالله است و مبين آيات الله و من بعده بکرا بعد بکر
بکر بعد بکر یعنی پسر بزرگ پس از پسر بزرگ
حضرت عبدالبها ء در الواح وصايا صفحه 13درباره جانشيني ولي امرالله مي فرمايند:
اي احباي الهي بايد ولي امرالله در زمان حيات خويش من هو بعده را تعيين نمايد تا بعد از صعودش اختلاف حاصل نگردد. و شخص معين بايد مظهر تقديس و تنزيه و تقواي الهي و علم و فضل و کمال باشد. لهذا اگر ولد بکر ولي امرالله مطهر(مظهر) الولد سر ابيه نباشد … بايد غصن ديگر را انتخاب نمايد …
اینک این عبارات را در کنار این عبارت بگذارید:
جناب عبدالبهاء در تفسیر مکاشفات یوحنا در بخشی که آمده است:« و آن بیست و چهار پیر که در حضور خدا بر تخت های خود نشسته اند…» چنین می فرماید:
و در هر دوری اوصیا و اصفیا دوازده نفر بودند. در ایام حضرت یعقوب دوازده پسر بودند و در ایام حضرت موسی دوازده نقیب رؤسای اسباط بودند و در ایام حضرت مسیح دوازده حواری بودند و در ایام حضرت محمد دوازده امام بودند. ولکن در این ظهور اعظم بیست و چهار نفر هستند. دو برابر جمیع. زیرا عظمت این ظهور چنین اقتضا تماید. این نفوس مقدسه در حضور خدا بر تخت های خود نشسته اند، یعنی سلطنت ابدیه می کنند…
مفاوضات: 45-46
آری جناب عبدالبهاء دل به آن بسته بود که شوقی و نسل او بکر بعد بکر، آن 24 نفر خواهند بود، ولی مع الاسف او عقیم از آب در آمد و بهائیت با چالشی جدی به ویژه در مشروعیت بیت العدل مواجه شد. دیده بگشایید ای خردمندان.