درباره ما

ما که هستیم؟

 

        مرکز بهائی‌پژوهی ، یک مرکز پژوهشی وعلمی و خبری وخدماتی است که به همّت جمعی از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند به موضوع بهائیّت در سال ۱۳۸۵ تأسیس گردید و با راه اندازی یک سایت اینترتی با همین نام، ارتباط با مخاطبان علاقمند به مباحث بهائیت و نیزهموطنان بهائی  را آغازکرد . این سایت بتدریح تنها سایت فراگیر و پاسخگو در مباحث گوناگون در موضوع بهائیت در میان فارسی زبانان شد . به منظور رصد آخرین اخبار مربوط به بهائیت در سراسر جهان ، در سال ۱۳۹۴پایگاه خبری بهائی‌پژوهی  به نشانی www.bahaipajoohi.ir در وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی به شماره ۷۶۶۳۵ به ثبت رسید.

        از فعّالیّت‌های ابتکاری این مرکز، گشایش تالارهای متعدد گفتگوی زنده‌ی مجازی شبانه‌روزی در موضوعات مطرح در بهائیّت می‌باشد که بدون وقفه تا به حال ادامه داشته است و میلیون‌ها بازدید از صفحات سایت را رقم زده است.

       این مرکز ،فرصت ارائه مقالات پژوهشی فراوانی را داشته وموفق شده است حدود ۸۰۰ مقاله  در فضای مجازی در خصوص موضوعات مهمی از جمله “ختم  نبوت”، ” امام زمان (عج)” ، ” احکام بهائیت “،. “عدم مشروعیت بیت العدل اعظم” ، “روابط  بهاییت و اقامت پیروان آن در اسرائیل” ، ” ادعای برابری حقوق زن و مرد در آیین بهایی”، ” رستاخیز جسمانی در الهیات بهائی” ، ” تعارض بین طرد بهائیان  توسط بیت العدل و منشور حقوق بشر” ، “همجنس گرایی و بیت العدل ” و دیگر موضوعات مهم تاریخی و شرح حال رهبران بهائی  را تهیه و عرضه نماید .

اسناد ومقالات  فوق الذکر در آدرس زیر قابل پیگیری است:

فهرستواره وبسایت بهایی پژوهی 

     پورتال بهائی‌پژوهی، بخش انگلیسی و عربی را نیز راه‌اندازی نموده است و در این راستا، ترجمه‌ی تعدادی از مقالات را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده و کماکان درصدد انتقال دیگر مباحث به زبان‌های انگلیسی و عربی می‌باشد. انشاالله بخش زبان ترکی نیزدر جریان راه اندازی می باشد .

در سایت انگلیسی حدود 85 مقاله منتشر شده است .

بخش‌های صوتی و تصویری( رسانه ) :

      بخش‌هایی از محتوای پورتال بهائی‌پژوهی به صورت فایل‌های صوتی و تصویری در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

علاوه بر آن ، دهها پادکست و کلیپ و ویدئو در این قسمت قرار داده شده است .در آینده نزدیک فایل صوتی تعدادی از کتب منتشره توسط بهائی پژوهی نیز در این بخش فعال خواهد شد .

بخش کتابخانه:

     در کتابخانه‌ی مجازی این سایت، کتاب‌های امری معرفی شده و تصویر مدارکی که در ردّ بهائیت در پورتال ذکر گردیده است به طور مستند ارائه شده است؛ هم‌چنین کتب تألیفی مرکز بهائی‌پژوهی نیز به همراه لینک دانلود و یا خرید آن‌ها آورده شده است.در مجموع تعداد ۱۴۰ عنوان کتاب معرفی شده اند .

بخش پرسش و پاسخ :

      با توجه به رسالت و وظیفه این مرکز در پاسخ به شبهات و انتقدات  و سوالات هموطنان مسلمان و بهائی ، تعداد ۶۰ پرسش به زبان فارسی و ۵۰ پرسش به زبانهای انگلیسی و عربی درج شده و پاسخ هر سوال به طور جداگانه و دسته بندی شده در دسترس مراجعه کنندگان قرار دارد .

فصلنامه بهائی شناسی :

      با توجه به نیاز به انجام کارهای علمی و تاریخی و نیز رصد و پیگیری و اطلاع رسانی اخبارمربوط به بهائیت در سطح جهان ، در سال ۱۳۹۵ با تشکیل یک هیات علمی از اساتید و پژوهشگران و مورخین ، سرفصلهای عناوین تحقیقاتی عرصه بهائیت تدوین و به اطلاع پژوهشگران رسانیده شد . از جمله عناوین و موضوعات مطرح در آن زمان ، مطالعه و بررسی ونقد آرا و نظرات متفکرین و فرهیختگان غربی در مورد بهائیت بود . حاصل آن بررسیها نگارش مقالات متعددی بود که به ترتیب در فصلنامه ای تحت عنوان ” بهائی شناسی ” منتشر و به جامعه علمی کشور عرضه گردید و در اندک زمانی مورد استقبال و تقدیر افراد و مجامع علمی قرار گرفت .تا بهار سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۱ شماره از این فصلنامه منتشر گردیده است .

تاکنون دو فصلنامه هم به زبان انگلیسی منتشر شده است .

 جهت دسترسی به مطالب  این فصلنامه ها به آدرس اینترنتی زیر مراجعه فرمائید :

http://bahaimag.com

شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران :

     مرکز بهائی پژوهی با همکاری “نشر کتاب گوی ” نتایج تحقیقات علمی اش را به صورت کتاب منتشر و از سال ۱۳۹۴ به طور مرتب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داشته است . تا کنون حدود ۵۰ کتاب در موضوعات مختلف چاپ و منتشر شده است علاوه بر آن در طی سالهای متمادی و قبل از سرایت ویروس کرونا ، در تعدادی از نمایشگاههای کتاب استانی و نیز نمایشگاه های قرآنی در ماه مبارک رمضان هم حضور موفق داشته است  .

خدمات مرکز بهائی پژوهی :

مرکز بهائی‌پژوهی این خدمات را به بهائی‌پژوهان فرهیخته ارائه می‌دهد:

۱-استقبال از حضور در تالارهای زنده‌ی گفتگو در سایت و نیز در بخش پرسش و پاسخ پورتال؛

۲- پاسخ‌ دهی از طریق تلفن گویا و ایمیل و بخش پرسش و پاسخ سایت ؛

۳- چاپ کتاب‌ها و منشورات و فصلنامه ؛

۴.گفتگوی حضوری با فرهیختگان و محققین محترم در مراکز علمی؛

۵ – برگزاری دوره های اطلاع رسانی و آموزشی،

۶ – شرکت در نمایشگاه های کتاب

 

صاحب امتیاز: مؤسّسه بین‌المللی گسترش تجارت حلال جهان

مدیر مسؤول: دکتر عبدالحسین فخاری

آدرس دفتر: خیابان شریعتی، خیابان خواجه عبدالله انصاری، خیابان ابوذر، کوچه دوازدهم، پلاک۱۳ ، طبقه ۱ ؛ کدپستی ۱۶۶۱۷۴۶۴۱۱

تلفن: ۲۲۸۹۸۴۲۵-۰۲۱